Reviews | Lemon Pit

Reviews

Persoonlijke kracht

Yoga is voor mij meer dan alleen beweging. Lichamelijk, maar zeker ook mentaal daagt yoga mij uit. Ik ben me bewust van mijn lichaam en heb geleerd los te laten. De rust  in mijn lichaam zorg dat ik ook rust vind in mijn hoofd. Mijn gejaagdheid verdwijnt en ik kom steeds meer in mijn persoonlijke kracht te staan.Ik durf te zeggen dat de yoga bij Lemon Pit voor mij ook therapeutisch werkt. Zowel tijdens als na de yoga vinden er zulke waardevolle ervaringen plaats. Soms maakt een yogahouding iets in me los, of slechts een paar rake woorden en een andere keer weer een diepgaand gesprek. Met medeyogi’s, docente en eigenaresse Rowena Wijnands, die door haar achtergrond als therapeut, feilloos de juiste snaar weer te raken. De sfeer is open, warm en veilig. Ik heb echt het gevoel mezelf te kunnen zijn.Ik kijk elke keer weer uit naar de yoga. Het is echt me-time!

28 november 2019 - Elena - Teamleider verkoop binnendienst

Ontspannen, gefocust en intens

Voor mijn werk zit ik veel in één houding achter de computer. Ik kreeg last van mijn nek, schouders en rug. Yoga zorgt dat ik de fysieke en geestelijke spanning kan loslaten. Mijn fysieke klachten zijn verdwenen. De benadering van yoga als ‘topsport’ past bij mij. Precies in de yogahoudingen staan vraagt opperste concentratie, maar van een andere vorm dan in mijn werk. Yoga bij Lemon Pit staat voor mij ontspanning, focus en intense beleving. Met veel humor, een no-nonsense instelling en Hollandse nuchterheid! De prettige sfeer en de positieve benadering werkt door op de groep. Er is geen onderlinge competitie of kritiek en het gaat er niet om perfectie. Het mooiste is als een ingewikkelde yogahouding, zoals bijvoorbeeld de zijwaartse armbalans, na veel oefenen lukt. Nog niet eens persé alleen bij mezelf, maar ook bij een medeyogi. De euforie, het applaus voor elkaar. Een geluksmomentje! Mijn interne thermometer kan ik nu lezen en omarm ik. Hij vertelt me precies wanneer ik aan mijn yogamoment toe ben. Yoga is voor mij een basisbehoefte geworden.

25 november 2019 - Anna - Dominee

Gezellige workout om je hele lijf te trainen

Yoga bij Lemon Pit is zeker niet zweverig, maar wel reuze gezellig en de Poweryogalessen die ik volg zijn een ware workout voor je hele lijf, met niets meer dàn je eigen lijf. Rowena geeft je zelfvertrouwen, maar is ook kritisch om ervoor te zorgen dat je de oefeningen uitvoert zonder je lichaam te overbelasten. Er is altijd ruimte om vragen te stellen en met elkaar te lachen. Na de yogales bij Lemon Pit ga ik met een tevreden en trots gevoel, met een glimlach op mijn gezicht weer naar huis.

20 november 2019 - Petra - Service Adviseur

Bali relax yoga

Eerst wist ik niet goed wat ik me daarbij voor moest stellen maar toen ik het eenmaal geprobeerd had was ik om! Wat heerlijk om de combinatie te ervaren van meditatie met de innerlijke rust die je gedurende deze dag hebt. Ik kom er energieker uit, ondanks dat ik soms delen van de meditatie niet bewust mee maak omdat ik in zo'n diepe rust ben. Ook de combinatie dat Rowena je lekker toe komt dekken, je precies zo neer legt dat je goed ligt en nergens last hebt is heel erg fijn! Er eerst een ongedwongen sfeer, alles kan en mag en het is een heerlijk moment van tot rust komen na een week hard werken of even niet lekker in je vel zitten. Ik ben blij dat Rowena deze vorm van yoga/meditatie is gaan geven!

10 november 2019 - Sabine

Vol humor en down to earth

Na een clinic van Rowena op de tennisbaan, was ik direct enthousiast over de manier waarop Rowena yoga les geeft. Vol humor en down to earth. Daarom besloot ik ook haar yoga lessen te gaan volgen. En daar blijkt ze net zo te zijn. Onder de lessen krijg je tal van praktische tips over hoe je ademhaalt op de fiets, maar ook welke poses je kunt gebruiken op de tennisbaan. Rowena is een warme persoonlijkheid en te vaak haalt ze zaken tijdens de les aan waarvan je denkt: hé hoe weet ze dat? Daar loop ik bijvoorbeeld net tegen aan op mijn werk of in een andere omgeving. Maar altijd weer met die leuke humor en energie. Na de les zit ik dan ook weer vol energie en ben ik weer blij dat ik gegaan ben. De tips over ontspanning en ademhalen kan ik overal toepassen, overdag tijdens mijn werk maar ook de nachts als je wel eens wakker ligt. Kortom een verrijking voor je dagelijkse leven.

6 november 2019 - Roos - Trainer

Bali Relax Yoga

"Bali Relax Yoga, hoe bijzonder is het dat Rowena, de yogadocente, zo begaan is met haar cursisten om een speciaal programma te ontwikkelen om rust in ons drukke sociale leven te bieden en gunnen. Haar doel is door ontspannende oefeningen, mediatie en persoonlijke aandacht in vorm van massage meer evenwicht en balans in je eigen leven te creëren.
De persoonlijke aandacht die ze aan je geeft, de sfeer waar je je op dat moment in bevind, de geur van Bali die je hele wezen meevoert naar een andere plek, het is toch ongekend dat iemand dat voor je ontwikkeld. Ook vindt zij de rust en aandacht om je een persoonlijke massage te geven die je nog meer doet verwonderen. Persoonlijk ben ik zeer onder de indruk van deze Yoga."

5 november 2019 - Esther

Yoga is een moment voor mezelf

Ik ben begonnen met yoga om mijn hoge ademhaling onder controle te krijgen. Na de beginnerscursus was ik gelijk verliefd ? op yoga. Yoga is een moment voor mezelf. Even geen gehaast, geen werkdruk of roepende kinderen. Gewoon ontspannen en meegaan in de flow. Rowena is spontaan, vrolijk en altijd met een volle dosis humor te vinden bij Lemonpit. Ze kent iedereen bij naam, waardoor je nog meer welkom voelt. Ze is een professionele yoga docente die met veel passie haar lessen geeft. Wat neem ik dagelijks mee van mijn yogalessen? Naast de ademhalingstechniek, de heerlijke humor van Rowena! Love it!

27 oktober 2019 - Brenda - Functioneel beheerder/projectmanagement

Volledig in het moment zijn met mijn lijf

De wekelijkse yoga lessen betekenen voor mij een moment van volledig afzondering van wat er om me heen gebeurt. Volledig in het moment zijn met mijn lijf, de bewegingen en het aanvoelen van mezelf. Daarbij wel ook ontzettend veel plezier en dat stralen de yoga docenten ook uit. Dus niks zweverigs, er wordt ook gewoon heerlijk gelachen.
Ik heb 2 jaar geleden de yoga weer opgepakt na een periode van afwezigheid, te druk met van alles. Tot ik mezelf letterlijk volledig voorbij liep, zo diep zat dat ik geen vaatwasser meer kon uitruimen en ernstig depressief raakte. Het eerste wat ik weer oppakte was de yoga bij lemon pit. Er wordt gedacht in mogelijkheden en opties om je te laten doen waar jij je prettig bij voelt, niks is raar of gek. En alles wordt heel luchtig gebracht, zowel mentale als fysieke dingen in de houdingen. Door de houdingen tijdens de yoga lessen ervaar ik in het dagelijkse leven wanneer ik spanning heb ergens in mijn lijf die er niet hoeft te zijn. Bij het optrekken van mijn schouders als ik tegen de wind in op de fiets zit, voel ik nu dat ik ze gewoon los kan laten, allemaal onnodige spanning die wel energie kost. En stramme spieren geeft. Naast de yoga doe ik nog andere sporten : wielrennen, hardlopen en zwemmen, yoga is hierbij een geweldige aanvulling. Sinds de yoga ook niet meer geblesseerd geweest, je spieren blijven beter op lengte en over het algeheel is je lijf soepeler. Vooraf nooit geschat dat yoga zo leuk kon zijn, ik ben ook werkelijk nog nooit met tegenzin naar een les gegaan, of met een onvoldaan gevoel thuis gekomen. In elke les is er iets te halen, soms met de nadruk op kracht, soms uithoudingsvermogen en altijd ontspanning.

27 oktober 2019 - Sandra - Leerkracht

Geweldige sfeer bij Lemon Pit

Een heerlijk momentje voor mijzelf, even rust van het dagelijks leven en het moederschap. Echt de tijd nemen om mijn lichaam te voelen, tot rust te komen in mijn hoofd en even lekker te trainen en te stretchen! Ik vind de lessen echt heerlijk, kind aan huis in het begin toen kwam ik 3-4x per week dat was voor ik moeder werd! Nu weer rustig aan begonnen en binnenkort weer uitbreiden tot 2x per week! Ik vind het een geweldige sfeer bij Lemon Pit! Tweede woonkamer/thuis gevoel! Ik neem veel mee in het dagelijks leven vanuit de lessen. Elke week zet Rowena ons wel weer aan het denken of geeft ze ons wat mee! Kortom, op naar nog heel veel lessen!

26 oktober 2019 - Suuz

Effect voor lijf en hoofd

Nog maar een paar weken geleden dacht ik yoga echt niets voor mij. Na aanmoediging van mijn lieve buurvrouw vol goede moed een start gemaakt. En nu al in hel korte tijd merk ik het verschil in m’n lijf en m’n hoofd maar ik ben er nog lang niet. Super bedankt Rowena voor de lessen die heel ontspannen met een glimlach verlopen maar die zo'n effect hebben op lijf en hoofd. Ben wel heel benieuwd naar mijn loopje morgen?

25 oktober 2019 - Christa

Weer terug naar de basis

Easy flow yoga betekent voor mij even weer terug naar de basis. Uit je hoofd en in je lijf. Een uur lang niet nadenken maar gewoon de ingesproken houdingen uitvoeren en even alles loslaten van je dagelijkse beslommeringen. Het zorgt ervoor dat ik ondanks hoge werkdruk balans houd. Daarnaast is het gewoon erg leuk door de nuchtere humorvolle wijze waarop de lessen gegeven worden. Je leert goede techniek, wordt gecorrigeerd om blessures te voorkomen en leert veel over je lijf en hoe bijzonder het eigenlijk is wat we allemaal kunnen als mens. Niks geen geitenwollen sokken of gezweef dus. Maar een goede workout voor je lijf en geest.

24 oktober 2019 - Cécile Collast - Onderwijskundige

De ochtend pijntjes zijn verdwenen

Ik heb de basislessen gevolgd en was heel tevreden. De ochtend pijntjes zijn verdwenen. Dat verbaasde me wel. Goed om op deze manier met je lichaam bezig te zijn. De lessen worden op een ontspannen en humoristische wijze gegeven. Niet zweverig hoewel de ontspanning aan het einde van de les welkom is. Het is best hard werken. Ik word lid.

24 oktober 2019 - Wicherta - Secretaresse

Yoga zorgt ervoor dat ik nog niet thuis zit met een burn-out

Tijdens de zwangerschap van onze derde zaten we in een verbouwing. Naast de twee druktemakers die er toen al waren had ik ook nog een drukke baan. Door de stress kreeg ik steeds vaker lichamelijke klachten. Tot het punt dat ik alleen nog maar op bed kon liggen met hoofdpijn en een arm die het letterlijk niet meer deed. Erg laat kwam ik tot de realisatie dat dit niet langer door kon gaan. Er moest ruimte in mijn hoofd komen. Tijd voor mezelf om te prioriteren en alles wat minder belangrijk was te laten gaan. Yoga leek me wel interessant, iets tussen meditatie en fysieke inspanning in. De eerste proefles was een echte eyeopener. Een heel uur besteden aan jezelf en aan het einde rustig liggen om tot totale ontspanning te komen. Ik wist niet wat me overkwam. De hele savasana alleen maar gevochten tegen de tranen. Zoveel kwam er bij me los aan spanning. Ik heb de eerste weken nadat ik begon met Yoga tegen iedereen die het wou horen geschreeuwd dat dit de oplossing was van het stressvolle leven zoals ik dat ervaarde. Elke week Yoga zorgt ervoor dat ik nog niet thuis zit met een burn-out. Daar ben ik 100% van overtuigt. Ik kalmeer mezelf met ademhalingsmeditatie voor een grote presentatie. Ook merk ik dat mijn lichaam veranderd en ik me daardoor sterker en zekerder voel. Na de Yogales lijken de "problemen" die ik daarvoor had ineens niet zo groot meer. Het helpt mij genieten van mijn man, kinderen en mijn baan.

23 oktober 2019 - L. de Jong

Wees niet streng voor jezelf

Maart 2019 startte ik met een beginnerscursus yoga bij Lemon Pit. In eerste instantie dacht ik dat ik die niet nodig had. Ik heb immers al 8 jaar yoga ervaring bij andere yoga scholen? Op aanraden van Rowena ben ik toch gestart met de beginnerscursus, om daarna de wekelijkse lessen in te stromen. De meeste yoga houdingen tijdens de lessen zijn voor mij bekend, maar wat een verschil maakt het hoe je de oefening uitvoert, dat merk ik nu, 6 maanden later. Er wordt uitgelegd dat je spieren aangespannen moet houden, niet klakkeloos een vooroverbuiging moet maken maar met spanning op de juiste spieren en er worden heel veel alternatieven gegeven als de houding (nog) niet lukt. De humor tijdens de les en vooral ‘voel wat je lijf nodig heeft, wees niet streng voor jezelf’ maken het voor mij super fijne ‘me time’ momenten. Ik voel mijn lijf de afgelopen maanden letterlijk sterker worden door 2x per week lessen te volgen.

17 oktober 2019 - Astrid Sparreboom - Huidspecialist

Bewuster van de mogelijkheden van mijn lichaam

Ik ben 2,5 jaar geleden gestart met de beginnerscursus en volg nu elke week met veel plezier de Power Yoga lessen. Ik ben gestart omdat ik een moment voor mezelf wilde en om bewuster te worden van mijn houding en mogelijkheden van mijn lichaam. Daarnaast heb ik veel rugklachten en wilde ik inzicht op welke manier ik dit kan verbeteren. Ik had zeker wat vooroordelen over yoga maar geen enkele is uitgekomen :-). Wat ik leuk vind is dat je elke keer weer nieuwe dingen ontdekt over je houding of lichaam en dat het soms in de kleine dingen zit. Daar zijn zowel Rowena als Ghislaine erg alert op. Door de yoga lessen ben ik bewuster van mijn lichaam en mijn houding. De lessen zijn prettig, niet te soft en altijd wat humor. Kortom ik volg ze met veel plezier!

14 oktober 2019 - Liesbeth van Rees - HR Adviseur

Dingen makkelijker loslaten

3,5 jaar geleden was ik begonnen met Yoga om meer te werken aan mijn houding. Dit is enorm verbeterd en daardoor heb ik minder last van het lang zitten achter me bureau of staan tijdens presentaties op werk. Wat ik vooral fijn vindt is dat er ook wordt verteld waarom iets niet goed voor je is en wat voor effect het kan hebben op lichaam. Daarnaast ben ik door Yoga leren ontspannen en kan ik dingen makkelijker loslaten. Ik ga elke week met alle plezier naar de Yoga les toe en mis ik het ook gelijk als ik een weekje niet ben geweest!

9 oktober 2019 - Joan - Marketing Data Analist

 

Geef onze yogalessen een review

Ben jij ook zo blij met je yogalessen? Wij zijn op zoek naar mooie, ontroerende en fijne reviews om zo ook met anderen te kunnen delen wat de yoga kan betekenen.

Natuurlijk laten we je dit niet zomaar doen en krijgt de meest bijzondere review een Lemon Pit Exclusive sporttas of professionele yogamat ter waarde van € 39,95 cadeau. (Deze actie loopt tot 31 december 2019 of zo lang de voorraad strekt.)

Ja, ik geef een review

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief