Werkwijze Dutch Therapy

Bij Dutch Therapy krijg je iedere week gecombineerd de sessie en trainingen, die bestaan uit de uitgebreide gesprekken op het psychische vlak en de trainingen op het lichamelijke vlak, zo mogelijk wordt dit achter elkaar gepland zodat je zo effectief mogelijk je tijd inzet. Je hebt op een laagdrempelige en open manier gesprekken met therapeute Rowena Wijnands en de trainingen worden verzorgt door onze ex-topsporter Robin Christian. Door de combinatie van beiden onderdelen (we zijn niet alleen ons brein maar hebben ook nog een lichaam) te trainen kan je het maximale voor jezelf uit het traject gaan halen. Beiden behandelaars staan garant voor een zeer hoge kwaliteit betreft de behandelingen/trainingen. 

Naast deze sessies krijg je opdrachten mee om zo het effect van jouw traject te vergroten. Jij bepaalt zelf wanneer je dit doet en hoe je dit doet. De stok achter de deur is dat je de opdrachten moet inleveren. Dutch Therapy gaat uit van je eigen zelfkennis die een bron van waarde is en ook jouw uitgangspunt vormt. Wat belangrijk is dat de therapie een no-nonsens karakter heeft waardoor je ook plezier gaat beleven aan de zelfontwikkeling en verdieping die je aangaat. Dus geen trucjes, niet eromheen gedraai of mooie woorden maar naar de wortel toe zodat je levenslang plezier hebt van je therapie. En bij nieuwe events/crisissen/uitdagingen, je altijd terug kunt vallen op datgene waar je in de therapie mee aan de slag bent geweest. 

Dutch Therapy Physical 

Verder volg je, je hele traject lang je personal trainingen waarbij er vanuit de gedachte van de topsport naar je lichaam wordt gekeken. Dus zeer secuur, lettend op alle details en het hele bewegingsapparaat wordt bekeken. Blessures (veel voorkomend zijn knie en rugklachten) komen vaak voort uit een ander deel van het lichaam dan waar de klacht zich presenteert en het niet psychisch welbevinden heeft ook altijd zijn uitweg via het lichaam. Dus beide systemen, die nauw met elkaar verbonden zijn, worden ook in de personal trainingen eruit gefilterd en mee aan de slag gegaan. 

Naast de trainingen krijg je een schema of meerdere schema's mee, naar gelang je doelstelling. Dit kan je inzetten voor je eigen sport maar ook als topsporter mocht je een doorstap willen maken naar een hoger niveau. Doordat ze op maat gemaakt zijn, is ieder schema uniek en direct toepasbaar voor je eigen (top) sport. Velen die al jaren sporten of op een bepaalde manier hun (top)- sport hebben bedreven, zijn zeer verrast wat de effecten zijn van de trainingen. 

De trainingen zijn niet op ingewikkelde apparaten of andere zaken die afleiden, maar puur gericht op de eigen lichaamskracht. Veel mensen denken heel goed en hard te trainen maar zijn zeer verbaasd over welke lichaamskracht ze eigenlijk bezitten en op wat een eenvoudige manieren deze te trainen zijn. Ben je helemaal niet getraind dan leer je alles vanaf de basis aan, dus voor iedereen is het te volgen. En zeer geschikt voor mensen met blessures of overbelasting door hun werk of door hun sport en/of topsport. 

Waarom therapie met lichamelijke training erbij? Je bent niet alleen je hoofd (mind) maar je lichaam is minstens net zo belangrijk voor de balans tussen beide. Door de lichamelijke activiteiten kan de therapie kortdurend zijn omdat je tijdens de trainingen gelijk handvatten krijgt hoe je de therapie om kunt zetten in de praktijk. De therapeut en de personal trainer werken altijd nauw samen zodat alles op psychisch en fysiek gebied tot in de finesse bekeken wordt. 

Lees meer over het nut van yoga in de therapie.

Voor iedereen die op zoek is naar een no-nonsense therapie en goed en krachtig in zijn of haar lichaam wil zitten.

Contact

Neem voor meer informatie over Dutch Therapy of het maken van een afspraak contact met ons op.

Yoga Pit

Geen therapie nodig, maar wel aan fysieke, no-nonsense yoga willen doen? Doe gerust mee met de wekelijkse reguliere lessen power yoga of easy flow.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief