Therapie

Psychosynthese therapie trajecten

Psychosynthese therapie is een praktische en diepgaande vorm van psychotherapie, die direct toepasbaar is in het dagelijkse leven. Dus ook in jouw leven. Aan de hand van vragen uit het hier-en-nu wordt zorgvuldig gekeken naar het ontstaan van de problematiek met als doel een blijvende verandering. Zodat het probleem bij de kern kan worden aangepakt. Omdat je niet alleen uit je brein/mentale stuk bestaat, maar ook een lichaam hebt en deze twee nauw samenwerken, wordt in de trajecten alles meegenomen, dus geen half werk! 

Voor wie?

  • Depressief of somber
    Iedereen die depressief of somber is of knelpunten ervaart, met name op het gebied van relaties, seksualiteit & intimiteit, rouwverwerking en omgaan met ziekte, kan terecht.
  • Verslaving
    Als er sprake is van een verslaving of ben je de partner van iemand met een verslaving, dan is er een uitgebreide behandelmethode en samenwerking met een andere therapeuten in Amsterdam met als deskundigheid verslavingen. Zie ook Verslavingszorg
  • Jong volwassenen/pubers en kinderen
    Door de laagdrempelige en frisse aanpak is deze vorm van therapie bij uitstek geschikt voor pubers. Ook kinderen vanaf 14 jaar, waarbij er geen diagnose nodig is voor scholen/subsidies, zijn van harte welkom. Er wordt gekeken wat er praktisch nodig is om uw kind vrij en vrolijk het leven in te mogen laten gaan. Waarbij er altijd overleg is met één of beide ouders of verzorgers om zo ook thuis de ondersteuning te krijgen die er nodig is. Bij ondersteuning voor het hele gezin of kinderen jonger dan 14 jaar, wordt er samengewerkt met gespecialiseerde therapeuten waarnaar doorverwezen kan worden.

Wat levert een Psychosynthese therapie traject jou op?

Psychosynthese therapie gecombineerd met de  trainingen, gaan je helpen om met nieuwe inzichten naar jezelf en de situatie te kijken. Door gebruik te maken van verschillende technieken zoals voice dialogue, lichaamswerk, expressie, ademhalingstechnieken, dromen, visualisaties en zeer technische trainingen met kennisoverdracht, werken we samen op een krachtige manier naar het gewenste resultaat toe. Met als doel dat je leert omgaan met bepaalde situaties en weer steviger en gelukkiger in het leven kunt staan.

Je krijgt een volledig op maat en uniek programma, dit noemen wij trajecten. Altijd passend bij je als individu zodat de meest effectieve en prettige manier van therapie wordt bereikt. Geen vraag is hierbij teveel of raar. Door de 22 jaar ervaring van Rowena in de medische sector met patiënten staat een integere aanpak met volledige anonimiteit en bescherming van patiëntengegevens centraal. Gecombineerd met de begeleiding van, de zeer kundige sport consultant Robin de Rijke, voel jij je niet alleen geestelijk weer stabiel maar ook lichamelijk krachtig. Door de wisselwerking tussen beiden elementen krijg je ook het resultaat die je graag zou willen. Kijk voor de volledige uitleg over de trajecten op www.lemonpitexclusive.com

Afspraak maken

Een afspraak maken voor de psychosynthese therapie traject kan per mail of via het afspraakformulier.

Locatie

De individuele gesprekken vinden plaats in de praktijk gevestigd aan de Databankweg 12 N in Amersfoort. De praktijk ligt op 20 minuten loopafstand van station Amersfoort Schothorst. Is ook goed per fiets te bereiken. En er is volop gratis parkeerruimte voor de deur voor wie met de auto komt.

Geen verwijzing nodig

Je kunt snel terecht (zonder doorverwijzing) en dat is wel zo prettig! Indien nodig wordt er nauw samengewerkt met de huisarts/specialist of psychiatrische instelling. Bij ernstige persoonlijkheidsproblematiek, psychotische klachten of bij opname volgt altijd een doorverwijzing naar een andere discipline/instantie.

Afspraak verzetten?

Het verzetten of afzeggen van afspraken kan telefonisch (voicemail) en is 24 uur van tevoren kosteloos. Binnen 24 uur worden de kosten van de sessie in rekening gebracht.

 

Over de therapeute

Tijdens de therapie helpt Rowena je op haar eigen kenmerkende, eigentijdse manier in een veilige en prettige sfeer. Haar ruim twintig jaar ervaring op de operatiekamer, tien jaar ervaring als yogadocente in combinatie met een vijf-jarige opleiding tot Psychosynthese therapeut zorgen voor een stevige basis om jou gericht te helpen.

Meer over Rowena

Rowena Wijnands

Rowena Wijnands

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief