Therapie

Veelgestelde vragen over de therapie

 • Mijn partner en ik willen geen echtscheiding, maar kunnen zo niet verder samen. Wat kan de therapie ons bieden?

  Door samen in therapie te gaan en te kijken naar verbale en non-verbale communicatie komt er een hoop informatie naar voren. Dit geeft veel stof om weer verder te kunnen, op een andere manier. Om uit de sfeer van echtelijke ruzies, verbaal - en misschien ook fysiek - geweld te komen in een relatie, is het altijd raadzaam om therapie te nemen en deze spiraal te doorbreken.
 • Ik kom niet uit het stress gevoel op mijn werk en thuis. Hoe pak je dit aan in de therapie?

  Stress is een veelvoorkomend woord, maar heeft grote gevolgen op je fysieke en geestelijke gezondheid. Via lichaamswerk kun je heel concreet en direct aan de slag waar stress de overhand heeft. Laat je deze situatie te lang bestaan, dan kan de stress overgaan in een burn-out. Beiden worden behandeld via lichaamswerk, waarbij niet alleen het cognitieve (woorden en gedachten - die er al genoeg zijn en vaak in overvloed) wordt aangepakt. Maar via lichaamstherapie (dus zonder teveel woorden) pakken we ook effectief de stress aan.
 • Mijn broer is overleden en iedereen zegt dat ik in psychotherapie moet. Dood is toch dood, wat kan psychotherapie hier dan mee?

  In het dagelijkse leven wordt er weinig over de dood gesproken, omdat hier veelal een taboe op heerst. Rouwverwerking hoort niet bij onze Westerse opvoeding. Daarom kan het prettig zijn om voluit over de dood te praten en zo jezelf te gunnen met je rouwverwerking bezig te mogen zijn. De overledene komt er niet mee terug, maar de herinneringen mogen wel volledig gedeeld worden. Onbegrip ten aanzien van de dood, rouwverwerking die over jou dagelijkse pijn gaat, kun je tijdens de therapie in alle vrijheid neerleggen.
 • Mijn man kijkt veel seks op het internet en dat vind ik afschuwelijk. Hoe kan ik dit stoppen?

  Als één van de partners last heeft van het internetgedrag van de ander en dit de normale dagelijkse gang van zaken in de weg zit, spreken we van een verslaving. Seksverslaving is veel voorkomend en er zit vaak veel schaamte en een groot taboe op. Seksverslaving bespreekbaar maken is al de eerste stap. Er wordt ook samengewerkt met andere collega's die gespecialiseerd zijn op seksverslaving, zodat ook de partner onafhankelijk therapie kan volgen om zo constructief mogelijk te werk te gaan.
 • Mijn puber is zo brutaal en doet niets wat ik vraag. De sfeer is zo verpest dat ik het liefste het huis uit wil. Wat nu?

  Vaak raakt het gedrag onze eigen miskende stukken. Duidelijke handvatten krijgen in de therapie kan weer voor veel rust zorgen thuis.
 • Ik heb geen zin in seks met mijn man en als we seks hebben vind ik het vreselijk. Wat moet ik doen?

  Veel vrouwen maar ook mannen hebben het gevoel geen plezier aan seks te beleven. Door bewust te worden via therapie wat seksualiteit betekent in je eigen leven wordt er veel duidelijk. Hoe is seksualiteit in je leven meegegeven? Je leert hierin je eigen patronen te herkennen. Hiermee kun je zorgen voor een verandering in je eigen seksuele beleving.
 • Ik heb een eetstoornis en ben naar een therapeut doorgestuurd. Wat kan deze voor mij betekenen?

  Bij bijvoorbeeld een eetstoornis als boulimia wordt er niet alleen gekeken naar de uiterlijkheden, maar juist naar de oorzaak zodat er een blijvende verandering kan plaatsvinden. Vaak is over-eten of te weinig eten het gevolg van onderkende stukken in het leven. Dit manifesteert zich als een eetverslaving die zelf niet of moeizaam doorbroken kan worden. Raadzaam is om bij een eetverslaving professionele hulp in te roepen, zodat je ook gelijk met praktische handvatten met je eetverslaving aan de slag kunt.
 • Ik voel me heel depressief en ik zie het leven niet meer zitten. Ik voel me futloos, het leven voelt zinloos en zwart.

  Depressie is een veel voorkomende aandoening in Nederland. Met de psychosynthese therapie wordt er gekeken naar wat er in de jeugd is gebeurd, maar er wordt ook gekeken in het hier en nu en naar de toekomst, die vaak niet meer gevoeld wordt. Soms is het nodig dat de depressie ondersteund wordt met het slikken van antidepressivum, maar dit hoeft niet altijd. Er kan te allen tijde een behandeling gestart worden. Die wordt op maat aangeboden, want ieder mens is uniek.
 • Ik heb geen contact meer met mijn familie door ruzies. Ik wil gewoon weer verder kunnen zonder te piekeren, hoe kan dat?

  Ruzies in familie kunnen heel slopend voelen omdat het voelt of er geen oplossing is omdat de familie niet verandert. Als je bewust bent wat je gevoelens zijn en waar deze vandaan komen, kan dit een verandering geven hoe je met de situatie om kunt gaan. In sommige gevallen verandert hierdoor ook de houding van de familie.
 • Ik heb een andere geaardheid (lesbisch/homoseksueel) en weet niet welke plek dit in moet gaan nemen in mijn leven.

  Veel mannen en vrouwen worstelen met deze thematiek en willen hun geaardheid open kunnen delen in hun omgeving. Wat betekent dit voor jezelf? Welke gevoelens horen hierbij? Hoe kan ik hier open over praten? Dit geeft al ontzettend veel ruimte voor jezelf om de wereld tegemoet te treden met je eigen geaardheid.
 • Ik ben net bevallen en wist niet dat alles zo zwaar was. Kan ik wat aan therapie hebben of gaat dit vanzelf over?

  Een bevalling kan zoveel teweeg brengen, dat even heel je wereld op zijn kop staat. Omdat de eerste maanden heel belangrijk zijn voor je binding met je kindje. Maar ook samen met je partner wil je het fijn hebben. Soms is het alleen de bevalling en het moederschap die alles heftig doen laten schuiven, maar meestal spelen er nog andere zaken mee uit het verleden die dit triggeren. Dan kunnen een paar therapeutische gesprekken een hele fijne uitkomst bieden.
 • Ik vind mijn baan afschuwelijk maar ik weet ook niet wat ik anders moet gaan doen. Wat moet ik nu?

  Een baan is nooit zomaar afschuwelijk. Het is dan noodzakelijk om te gaan kijken wat er precies aan de hand is. Als je dit duidelijk in kaart hebt gebracht tijdens de therapie kan een andere weg duidelijk worden. Maar soms ook een hele andere benadering van je eigen baan. Zodat je weer met plezier naar je werk kunt gaan.
 • Wij zitten in een fertiliteitstraject om een kindje te krijgen maar lopen hier helemaal in vast.

  Soms is er meer nodig dan alleen medische hulpverlening maar ook een intensieve begeleiding met therapie. In een fertiliteitstraject zitten kan een enorme wissel hebben op je privéleven. Dan is ondersteuning om dit traject door te komen noodzakelijk. Omdat er een intensieve samenwerking is met een fertiliteitsarts, kan er een op maat traject geboden worden.

Staat jouw vraag er niet bij? En zoek je nog steeds antwoord op je vraag? Neem dan contact met ons op.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief