Yoga

Yoga en blessures / herstelmogelijkheden

Juist als je wilt herstellen na een blessure aan je schouder, knie, pols, heup of enkel, kun je in alle vormen yoga lessen die we aanbieden, je spieren trainen. Wil je een intensievere vorm van training, dan is de Power Yoga oftewel de Vinyasa Yoga een geschikte vorm voor jou. Dit kan je inzetten om bijvoorbeeld rondom je gewricht(en) aan te sterken. Of juist leren, als je veel ruimte hebt in de 'banden' rondom je gewrichten/hypermobiel bent, hoe je kunt voorkomen dat jij je gewrichten, banden en spieren overbelast. Technisch, dus veilig leert trainen, zodat je niks meer gaat overbelasten in jouw lichaam. 

Energie

Voel je je totaal futloos, maar wil je wel weer gaan sporten? Dan is power yoga juist een vorm van sport om weer veel energie op te doen. Door de intensieve houdingen krijg je energie. Ook raak je veel afvalstoffen kwijt tijdens de les, waardoor je je lichamelijk gelijk fitter voelt.

Balans

Balans is een woord dat je tegenwoordig veel tegenkomt. Balans is niet alleen dat je op één been in de houding kunt staan. Maar ook dat je leert wat wel of niet mogelijk is voor jouw lichaam. Keuzes leren maken werkt op alles door. Je loopt anders op je werk, het heeft invloed op je privéleven en op hoe je contact maakt met de mensen om je heen.

Ontspanning

Door intensief te trainen leer je hoe je je spieren kunt ontspannen. Dat klinkt tegenstrijdig. Maar kijk maar eens hoeveel mensen bijvoorbeeld hun nek heel hard aanspannen wanneer ze ergens kracht voor moeten zetten. Tijdens de yoga lessen leer je hoe je je nek ontspant tijdens een krachtige houding. Dus ook mensen met lichamelijke klachten, spanningen of blessures kunnen door de power yoga/vinyasa yoga/Easy Flow yoga, hun lichaam versterken en waar nodig juist ontspannen.

Heb je een blessure of beperking, schroom dan ook niet om juist een intensieve vorm te beoefenen. Zodat je naast het trainen hier keuzes in leert maken en het geen beperking wordt, maar een onderdeel van jouw kunnen!

Lestijden en locaties

De yoga lessen vinden plaats op verschillende dagen en locaties. Wil je weten wanneer je welke les kunt volgen?

Naar de lestijden

Proefles volgen?

Wil je een proefles meedoen? Geef je dan snel op. Een proefles kost 10 euro.

Aanmelden proefles

Lemon Pit

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief