Yoga

Teambuilding

De power yoga van Lemon Pit is bij uitstek geschikt voor beroepen waarbij een specifieke focus en mentale sterkte nodig is. Denk aan speciale politie- of brandweer eenheden. Maar ook bijvoorbeeld aan teams op de operatiekamer of zelfs managementteams.

Wat kan deze vorm van yoga dan brengen? Iedereen gaat zich door de yogahoudingen op lichamelijk en mentaal gebied tegenkomen. Individueel, maar ook in het groepsproces. Dat klinkt zwaarder dan het is. Maar je zult door de houdingen ervaren dat je lichaam beperkingen kent. Je leert je eigen grenzen kennen en aangeven. Ook naar anderen toe. Zo kan er getraind worden op die specifieke onderdelen die jullie vak nodig heeft, maar ook uniek maakt.

Hoe functioneert jouw team?

Het kan zijn dat jij als eigenaar van je bedrijf of als manager dit verhaal leest en denkt: maar hoe werkt dit voor mijn team? Er vindt vooraf altijd een intake plaats, zodat tijdens de training precies die verdieping in de vaardigheden naar voren komen voor het hele team. De training wordt op een open, niet zweverige en laagdrempelige manier gegeven, en is daarom voor zowel mannen als vrouwen zeer geschikt. Er is daarbij veel aandacht voor de groepsdynamiek.

Leidinggevenden

Ook voor de teambuilding van een MT of ander leidinggevend team kunnen de yoga trainingen een waardevolle basis bieden om constructief aan de slag te gaan. Als je mentaal vast zit, komt dit te allen tijde naar voren via het lichaam. Soms is het alleen mogelijk om eerst via lichaamstraining het mentale stuk te triggeren en zo inzichten te bevorderen.

Wetenschappelijk onderzoek

In de afgelopen jaren zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het nut van yoga, meditatie en waar dit voor ingezet kan worden. De uitkomsten daarvan waren zo positief, dat yoga daarom is opgenomen in de training van Amerikaanse soldaten. Het maakt een vast onderdeel uit van hun trainingsprogramma, om onder grote stress te kunnen werken.

Meer informatie

Wil je een afspraak maken of meer weten over de teambuilding trainingen van Lemon Pit? Neem dan contact met ons op.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief