Yoga

Zwangerschapscursus

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Tijd om hiervan te genieten en jezelf al het goede te gunnen! Hieronder vind je verschillende vormen van training en begeleiding om energiek en voorbereid je zwangerschap door te komen. Maar vooral om na je zwangerschap als een energieke en mentaal sterke moeder de wereld tegemoet te treden.

Zwangerschapscursus

Een zwangerschap en de geboorte van een kind zijn zeer bijzondere maar ook ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Om je hier zo helder, open en laagdrempelig mogelijk op voor te bereiden, heeft Lemon Pit een unieke zwangerschapscursus samengesteld. 

Wat krijg je tijdens de zwangerschapscursus?

 • Kennis om veilig en verantwoord te bevallen
  iedereen kan bevallen maar als je, jezelf niet goed voorbereid kunnen er (ernstige) trauma's ontstaan door de bevalling. Ook het niet hebben van kennis zorgt voor een moeilijke en zware bevalling, die voor een zeer groot deel weggenomen kan worden via deze cursus.
 • Ademhalingsoefeningen en meditatie, niet alleen om ten tijde van de bevalling de controle te houden. Maar ook voor de toekomst om een ontspannen, fitte en mentaal sterkte moeder te kunnen zijn. 
 • Informatie
  Je krijgt heldere, medische informatie vanuit de praktijk in voorbereiding op de bevalling. Je krijgt daarnaast achtergrondinformatie over wat er bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname gebeurt, mocht dit in spoedgevallen of gepland nodig zijn. Maar ook de seksualiteit komt aan bod, omdat deze door de bevalling een verandering doormaakt.
 • Oefeningen
  Je krijgt verschillende oefeningen en technieken mee tijdens de cursus, onder meer voor het versterken van je bekkenbodem, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. De vorm van yoga is ontspannen, maar bevat ook de dynamiek die bij een jonge vrouw past. De yoga is daarnaast no-nonsense, laagdrempelig en wordt met humor gegeven.
 • Informatie voor de partner
  Je partner leert waarin hij/zij je kan ondersteunen tijdens, maar vooral ook na de bevalling. En de cruciale rol die ook de andere ouder speelt in de opvoeding maar vooral ook als jouw partner. Veel gehoorde uitspraak is: " het zijn tropenjaren als de kinderen klein zijn". Dit komt in de cursus uitgebreid aan bod om dit te voorkomen. Onder partner verstaan wij: hij/zij/opvoeder/opvoedster (mocht er geen spake zijn van een partner, zien wij graag degene die jou ondersteunt tijdens de bevalling en de opvoeding). 

Wat levert de zwangerschapscursus jou op?

 • Je leert te zorgen voor je lichaam vóór de bevalling, maar krijgt ook duidelijke handvatten mee voor na de bevalling. Je leert dus niet alleen op lichamelijk gebied, maar ook op geestelijk gebied goed voor jezelf te zorgen.
 • Veiligheid, omdat het vanuit de medische kant geschreven is en begeleid wordt.
 • Je krijgt praktische handvatten mee hoe je vorm kunt geven aan jullie leven als ouders/ouder na de bevalling.
 • Er is begeleiding wanneer er een fertiliteittraject aan vooraf is gegaan.
 • Zowel lichamelijk als geestelijk sterk de toekomst in gaan.

Praktische informatie

 • Dit unieke programma is geschreven samen met een gynaecoloog.
 • De cursus bestaat uit vijf lessen van 90 minuten.
 • De kosten voor de gehele cursus bedragen € 140.

Vragen? Neem dan contact met ons op.

Uniek

De cursus Zwangerschapscursus van Lemon Pit is uniek in Nederland door de koppeling van de kennis van meerdere disciplines:

 • yoga (lichamelijke voorbereiding),
 • een therapeute (mentale voorbereiding)
 • een gynaecologe (met fertiliteit als specialisme), en
 • medische kennis (bij ziekenhuisopname of ter voorbereiding op een eventuele keizersnede).

Alle kennis komt direct uit de praktijk en is daardoor helder vertaald naar deze zwangerschapsyoga cursus.

Waarom een nieuwe vorm van een zwangerschapscursus?

Veel vrouwen geven aan dat ze er pas na de bevalling achterkomen hoe heftig een bevalling is, welke gevolgen dit heeft voor het dagelijkse leven en dat ze eigenlijk maar de helft van de informatie hebben gehad. Teleurstellingen over hoe de bevalling is verlopen, dat er na de bevalling veel onrust en/of onzekerheid is over het leven met een baby, een partner die je veel minder ondersteund dan je zou willen, absoluut jezelf niet meer zijn, dat je lichaam verandert, je relatie verandert en/of seksualiteit met je partner verandert, omdat jullie allebei uitgeput zijn. Een veel gehoorde uitspraak is dan ook: "Had iemand mij dit niet van te voren kunnen vertellen?" Daarom is deze cursus ontwikkeld.

Wil je yoga tijdens je zwangerschap beoefenen?

Als je lekker yoga lessen tijdens je zwangerschap wil volgen dan zijn de easy flow lessen een aanrader! Dit kan naast de zwangerschapscursus om lekker fit en soepel te blijven. Waarom geen zwangerschapsyoga en wat is het verschil met de cursus? Yoga kan je ten alle tijden volgen via bijvoorbeeld de easy flow lessen als zwangere vrouw maar de zwangerschapscursus is echt een unieke cursus en geen verkapte vorm van yoga met wat uitleg over de bevallingen.

Ben je al bevallen?

Mocht je al bevallen zijn en dingen lezen waar jij nu wat mee zou willen. Dan ben je altijd welkom om hier 1 op 1 mee aan de slag te gaan. Dit wordt geheel op maat aangeboden naar jouw persoonlijke wensen. Vanuit je (hulp)vraag wordt gekeken wat voor jou op dit moment nodig is aan ondersteuning.

Dit is ook mogelijk samen met je partner als er sprake is van opvoedkundige problemen, relatieproblemen of uitputting na de bevalling.

Soms zijn twee gesprekken al genoeg om weer fris de toekomst tegemoet te gaan en de handvatten te krijgen die alles net even wat makkelijker maken.

Kijk voor meer informatie bij de Mind Pit. Heb je hier nog vragen over of wil je een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

Fit na de bevalling

Als je weer rustig aan de slag wilt na 10 weken na je bevalling, dan kun je in een van de yogalessen - op een veilige manier - aan je conditie en je buikspieren werken.

Wat levert de yoga je straks op?

 • Lekker fysiek bezig zijn.
 • Snel in vorm komen.
 • De extra kilo's kwijtraken.
 • Zelfvertrouwen opbouwen.
 • Actief herstel van je bekkenbodemspieren.
 • Herstel en versteviging van je buikspieren, met tips voor je dagelijkse leven om dit ongemerkt te trainen.
 • Geschikt voor iedereen.
 • Gezelligheid tijdens het dynamisch no-nonsense sporten.
 • Leren ontspannen voor de lastigere tijden (als bijvoorbeeld de baby veel huilt).

Over de docente

Rowena Wijnands geeft al ruim tien jaar les als power yoga docente. Tijdens de lessen helpt Rowena je op haar eigen kenmerkende, eigentijdse manier in een veilige en prettige sfeer. Geen les is hierdoor hetzelfde.

Meer over Rowena

Rowena Wijnands

Rowena Wijnands

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief